Националният план за възстановяване и устойчивост е готов. Това съобщи в

...
Националният план за възстановяване и устойчивост е готов. Това съобщи в
Коментари Харесай

Премиерът: Националният план за възстановяване е готов

 Националният проект за възобновяване и резистентност е подготвен. Това заяви при започване на държавното съвещание служебният министър председател.

" В околните дни министърът на стопанската система Атанас Пеканов ще може да показа проекта на новите депутати и да разиска с тях изведените в документа цели ", уточни Янев. " Надявам се, че целите в Плана за възобновяване и резистентност ще бъдат продължени от идващото държавно управление ", сподели още той. 

Като значим акцент в Плана той уточни образованието и нововъведенията.

" В основата на добре развитата стопанска система образованието е значим фактор както във връзка с човешките запаси, по този начин и по опцията за новаторско развиване и развиване в посока производство на краен артикул с висока добавена стойност. Другите акценти са за умна промишленост, за икономическа промяна, софтуерен, екологичен преход и декарбонизация във връзка с енергетиката и селското стопанство, което е основополагащ детайл от базата за обезпечаване на нашия живот ", добави Янев, като акцентира, че всички тези цели са жалонът, който ще води България към по-добро икономическо положение. 

Служебният министър председател напомни и за друга криза – демографската, и изясни, че едно от решенията ѝ е развитата стопанска система, която би предоставила добре платени работни места, които да притеглят младите българи да се завърнат от чужбина в родината си.

Той прикани парламентарно показаните партии към разговор и последователност във връзка с това, което служебният кабинет е направил и се прави оценка като положително.

Янев означи, че би трябвало да се акцентира върху цели, които са фокусирани върху българските жители и бизнес.

Служебният министър председател изрази вяра, че партиите ще имат мъдростта и желанието да работят в името на българите, които са ги изпратили в Народното събрание.

" Проблемите, с които и ние се сблъскваме, и рецесията, на която сме очевидци повече от година, която се отразява на живота на жителите и на бизнеса, трябва да бъде адресирана по допустимо най-хубавия метод. Това, което е належащо да се направи, е да се показва по какъв начин страната желае и е в положение да подаде ръка “, добави той.

Според би трябвало да се показва демонстрация на взаимност и да се даде подтик за сполучливото развиване на българския бизнес. Той добави, че точно с тази цел служебният кабинет е работил върху промени и преструктуриране в Плана за възобновяване и резистентност, който сега е оповестен за публично разискване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР